Wie is Biobuur?

Hallo,

ik ben Kris Hofmans en Biobuur is mijn éénmanszaak die in de lente van 2013 werd opgestart. Biobuur ligt in het verlengde van de lokroep om buiten ‘in den hof’ te werken. Deze passie zit blijkbaar in de genen van mijn achternaam.

Na mijn studies geografie, ruim 10 jaar bureauwerk en veel wikken en wegen besloot ik in 2010 deels loopbaanonderbreking te nemen en het leertraject ‘Biologische – en biodynamische landbouw’ van Landwijzer te volgen. Gedurende deze boeiende 2-jarige opleiding (her)ontdekte ik het genot van het zwoegen in de buitenlucht, het belang van de voor mij logisch aanvoelende keuze voor biologische landbouw en de trots over de eigen geteelde groenten. Biobuur werd als zelfstandige activiteit opgestart in de schoot van het biologische tuinbouwbedrijf Akelei te Schriek. Op dit bedrijf heb ik tijdens de opleiding een jaar lang stage gelopen en bleef ik ook na de opleiding 5 jaar mee op het veld werken.

In 2018 ging ik een samenwerking aan met Veerle en Sander die dat jaar van start gingen met Ferm. Ferm is een tuinbouwbedrijf in Hombeek dat op weg is naar bio. Ze telen volgens de biologische principes maar het duurt 2 jaar vooraleer ze effectief mogen uitpakken met het bio-label. Ferm is samen met Akelei ‘hofleverancier’ voor de groenten in de biobuur-pakketten.

Verse groet,

Kris.