Wie is Biobuur?

Hallo,

ik ben Kris Hofmans en Biobuur is mijn éénmanszaak die in de lente van 2013 werd opgestart. Biobuur ligt in het verlengde van de lokroep om buiten ‘in den hof’ te werken. Deze passie zit blijkbaar in de genen van mijn achternaam.

Na mijn studies geografie, ruim 10 jaar bureauwerk en veel wikken en wegen besloot ik in 2010 deels loopbaanonderbreking te nemen en het leertraject ‘Biologische – en biodynamische landbouw’ van Landwijzer te volgen. Gedurende deze boeiende 2-jarige opleiding (her)ontdekte ik het genot van het zwoegen in de buitenlucht, het belang van de voor mij logisch aanvoelende keuze voor biologische landbouw en de trots over de eigen geteelde groenten. Biobuur werd als zelfstandige activiteit opgestart in de schoot van het biologische tuinbouwbedrijf Akelei te Schriek. Op dit bedrijf heb ik tijdens de opleiding een jaar lang stage gelopen en bleef ik ook na de opleiding verder op het veld werken.

Naast het samenstellen en verdelen van de groente- en fruitpakketten zal ik dan ook met veel goesting mee op het veld van Akelei staan om de groenten, die in de pakketten komen, mee te helpen oogsten.