Zoals overal hebben de Corona-maatregelen ook een impact op de Biobuur-regeling.

Het aantal afhaalpunten wordt beperkt tot 2 zaken in het centrum die in deze Corona-tijden open mogen: voedingswinkel (Kabas) en eetzaak met afhaalservice (Kato Gâteaux). Hier kunnen de pakketten maar tweewekelijks (op de oneven weeknummers) afgehaald worden.

In de wijk Tervuursesteenweg en de wijk Mechelen-Zuid wordt wekelijks aan huis geleverd.

Afhaalpunt Kabas blijft gewoon open en de abonnementsformule blijft hier doorlopen. Omwille van de beperkte plaats die ter beschikking is en om te voorkomen dat dezelfde bak door meerdere personen vastgepakt moet worden, wordt het aantal producten hier wel beperkt tot enkel de groentepakketten en het fruitpakket. Verder moet de aftekenlijst niet afgetekend worden en verdwijnt de ruilbox. De abonnementen blijven hier gewoon doorlopen.  

De andere afhaalpunten worden voorlopig geschrapt. De bestaande biobuur-klanten kunnen genieten van een thuislevering als ze in de leverzone wonen of zijn aangewezen op het nieuwe afhaalpunt bij Kato Gâteaux op de Korenmarkt. 

Voor het afhaalpunt Kato Gâteaux en de thuisleveringen is het nodig om apart bij te bestellen via de webshop en het betreffende lever- of afhaalmoment.

De samenwerking met Kato Gâteaux betekent ook dat er 2 producten in de webshop zijn toegevoegd. Door deze producten te kopen steun je Kato, een jonge onderneemster, die nog maar enkele maanden geleden van start ging met haar koffiebar op de Korenmarkt. Daarnaast kan je ook op zaterdag bij haar terecht voor het afhalen van taarten.

Afhaalpunt Kato Gâteaux zal open zijn op donderdag van 12u tot 15u. Via de webshop kan je voor dit afhaalpunt jouw gewenste pakket bestellen. Klanten zullen vooraf een richtuur krijgen. Als iedereen zich hier aan houdt zal er nooit een rij ontstaan. 

Leveringen aan huis 

  • in de wijk Tervuursesteenweg op woensdag van 15u tot 18u.
  • in de wijk Mechelen-Zuid op woensdag van 12u tot 18u 
  1. Om ieders veiligheid te garanderen, vragen we je op voorhand één of meerdere bakken of dozen buiten te zetten. Wij laden de groenten, het fruit en eventuele extra’s hier in en zwaaien eens of geven een bel als dat gebeurd is.
  2. We doen deze leveringen gratis, maar wie graag een gift doet voor deze extra service kan dat via de webshop. De gift gaat integraal naar de voedselpakketten die de foodsavers maken of een ander sociaal doel als er geen nood meer is.