Corona-regeling

Dag Bioburen,

Ik licht graag even de Corona-regeling toe voor de pakketten die deze week uitzonderlijk verspreid over woensdag én donderdag, afhankelijk van je afhaalpunt, worden verdeeld.

Enkel voor afhaalpunt Kabas moet je nog uit jouw kot komen. Voor de andere afhaalpunten komt biobuur noodgedwongen naar je toe. Ik kreeg immers geen toestemming om (op een veilige manier) andere afhaalpunten in te richten. Dat betekent dat er thuisleveringen georganiseerd worden voor alle andere afhaalpunten. 

Hieronder vind je enkele algemene opmerkingen, vervolgens, per afhaalpunt, de praktische afspraken. Er zijn ook enkele personen, die vaak iets verder van het afhaalpunt wonen, met een andere regeling. Zij worden persoonlijk verwittigd.

Enkele algemene opmerkingen

  • We houden het maximaal veilig en dragen veel zorg voor dehygiënebij het maken van de pakketten. We zorgen ervoor dat er geen of minimaal contact is als je het pakket komt ophalen of als we het leveren aan huis en verwachten dit ook van jullie. Respecteer de 1,5 meter-afstandsregel aub.
  • De inhoud van de pakkettenis meer dan anders maar onder voorbehoud. De groenten van de lokale boeren zullen voorradig zijn maar producten die aangekocht worden op de vroegmarkt, zijn in deze tijden niet gegarandeerd. Ik mag niet meer zelf de producten gaan kiezen en keuren op de vroegmarkt. Ik moet mijn bestelling doorgeven die dan onder voorbehoud van beschikbaarheid wordt klaargezet.
  • Het Coronavirus is in principe niet of nauwelijks leefbaar op voedsel. Goed afspoelenwordt wel aanbevolen. 
  • De thuisleveringen zijn gratis en worden met plezier gedaan. Wil je voor deze ongevraagde extra dienst toch iets geven, dan kan je op de webshop een Giftvan 2,5 of 5 euro kopen voor de voedselpakketten van Mechelen. Het geschonken bedrag gaat integraal naar de aankoop van lokale groenten die bezorgd worden aan het depot van de Foodsavers (of een andere sociale organisatie indien de nood al weggewerkt is) en zo terecht komen bij Mechelaars die het in deze tijd minstens even hard nodig hebben. Door het hamsteren krijgt de voedselbank immers geen overschotten meer van de supermarkt. Meerder giften kopen mag natuurlijk ook!
  • Bijbestellingen via de webshop (onder EXTRA) van brood, vatjessap, maar ook Tulpen van Ferm blijven mogelijk tot maandag 18u (als er voldoende saldo op je rekening staat). Dit geldt niet voor de bioburen met afhaalpunt Kabas. Zij kunnen  deze producten wel in de winkel terugvinden.

Praktische afspraken per afhaalpunt

Afhaalpunt Battel:

Thuisleveringen op woensdag tussen 16u30 en 17u30. Wij vermijden contact en vragen om een open bak/doos buiten te zetten waarin we jouw bestelling zullen overladen. Zo kunnen we ook snel verder om alle thuisleveringen rond te krijgen. Laat gerust even blijken dat je de witte camionette gehoord hebt, dan hoef ik niet aan te bellen en weet ik dat het pakket niet onbeheerd op straat/tuin achterblijft. Anders geef ik wel een elleboogje tegen raam of deur.

Stuur een mailtje als deze regeling niet zou passen voor jou of als er specifieke aandachtspunten zijn.

Afhaalpunt Zemst-Laar

Thuisleveringen op woensdag tussen 17u30 en 19u00. Wij vermijden contact en vragen om een open bak/doos buiten te zetten waarin we jouw bestelling zullen overladen. Zo kunnen we ook snel verder om alle thuisleveringen rond te krijgen. Laat gerust even blijken dat je de witte camionette gehoord hebt, dan hoef ik niet aan te bellen en weet ik dat het pakket niet onbeheerd op straat/tuin achterblijft. Anders geef ik wel elleboogje tegen raam of deur.

Stuur een mailtje als deze regeling niet zou passen voor jou of als er specifieke aandachtspunten zijn.

Afhaalpunt Voetbalstraat

Thuisleveringen op woensdag tussen 16u30 en 19u00. Wij vermijden contact en vragen om een open bak/doos buiten te zetten waarin we jouw bestelling zullen overladen. Zo kunnen we ook snel verder om alle thuisleveringen rond te krijgen. Laat gerust even blijken als je Mieke hebt opgemerkt, dan hoeft ze niet aan te bellen en weet ze dat het pakket niet onbeheerd op straat/tuin achterblijft. Anders geeft ze wel een elleboogje tegen raam of deur.

Stuur een mailtje als deze regeling niet zou passen voor jou of als er specifieke aandachtspunten zijn.

Afhaalpunt Arenal

Thuisleveringen op donderdag tussen 12u00 en 16u00. Wij vermijden contact en vragen om een open bak/doos buiten te zetten waarin we jouw bestelling zullen overladen. Zo kunnen we ook snel verder om alle thuisleveringen rond te krijgen. Laat gerust even blijken als je Mieke hebt opgemerkt, dan hoeft ze niet aan te bellen en weet ze dat het pakket niet onbeheerd op straat/tuin achterblijft. Anders geeft ze wel een elleboogje tegen raam of deur.

Stuur een mailtje als deze regeling niet zou passen voor jou of als er specifieke aandachtspunten zijn.

Afhaalpunt Oude bib

Thuisleveringen op donderdag tussen 12u00 en 17u00. Wij vermijden contact en vragen om een open bak/doos buiten te zetten waarin we jouw bestelling zullen overladen. Zo kunnen we ook snel verder om alle thuisleveringen rond te krijgen. Laat gerust even blijken dat je mij of de fietsbel gehoord hebt, dan hoef ik niet aan te bellen en weet ik dat het pakket niet onbeheerd op straat/tuin achterblijft. Anders geef ik wel een elleboogje tegen raam of deur.

Stuur een mailtje als deze regeling niet zou passen voor jou of als er specifieke aandachtspunten zijn

Afhaalpunt Kabas

Dit afhaalpunt is gewoon open maar er zijn sowieso de regels van social distancing die gerespecteerd moeten worden. De pakketten zullen er wel al om 10 u staan. Mogelijk staan ze vooraan in de winkel in plaats van achteraan.

Om niet iedereen tegelijk zijn pakket te laten afhalen stel ik volgende spreiding voor. Als iedereen zich daarnaar richt, zullen eventuele wachtrijen beperkt zijn.

Op basis van de eerste letter van de achternaam worden volgende uren meegegeven:

A-E: 10u – 12u30

F-U: 12u30 – 15u

V-Z: 15u – 18u

De bakken worden zo gezet dat je normaal enkel jouw eigen bak moet aanraken. De minipakketten zullen in kleine kistjes zitten (sorry voor de geplooide prei), er zal ook geen ruilbox staan. De zakken met appel en appel-peer zullen op dit afhaalpunt geschrapt worden omdat de plaats beperkt is. Wie dit bestelde, zal het bedrag op zijn saldo terugbetaald krijgen. Je kan voor appelen en peren wel terecht bij Kabas zelf.

Volg de richtlijnen van Kabas: Niet meer dan 8 personen in de winkel. Raak enkel aan wat je nodig hebt. Was/ontsmet je handen voor en na je winkelbezoek.